Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟ!

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά σε όλους!
 

Έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω το νέο μου βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαΐτη, με τίτλο: "Η ωραιότερη πόλη του κόσμου!" Είναι ένα βιβλίο που μιλάει φυσικά για την πιο όμορφη πόλη του κόσμου, που δεν είναι άλλη από  την Κωνσταντινούπολη.
 
Με σεβασμό στο μικρό αναγνώστη του Δημοτικού Σχολείου στον οποίο απευθύνεται αλλά και στην παράδοση και την ιστορία μας, το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να μεταδώσει την αγάπη των ελληνορθόδοξων για την Πόλη μας. Την Πόλη την δική μας, την πολυαγαπημένη μας, που συμβολίζει την αγάπη μας για το Θεό και τις αξίες του έθνους μας. Τους αγώνες και τις νίκες του, την πίστη του τη μεγάλη αλλά και τον καημό του.
 
Γίνεται αναφορά στην Αγιά-Σοφιά, τη μεγάλη αυτή εκκλησιά-κόσμημα του γένους μας, στους αγίους ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη, στην αποτρόπαιη στιγμή της Άλωσης και στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, στη χιλιόχρονη ιστορία της Βασιλίδας των Πόλεων. Και ακόμη, στις τελευταίες σελίδες βρίσκονται τα ωραιότερα τραγούδια και ποιήματα που έχουν γραφτεί, οι μύθοι και οι θρύλοι που έχουν ειπωθεί, αλλά και αληθινές ιστορίες που συνδέονται με την πόλη του Κωνσταντίνου ή τυλίγονται μαζί με το όνειρο και γίνονται ένα ακόμη αληθινό παραμύθι!
 
Υπάρχουν, επίσης, δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, με τις οποίες μπορούν να απασχοληθούν ευχάριστα μετά την ανάγνωση του κειμένου. Το βιβλίο διανθίζεται με τις πολύ όμορφες ζωγραφιές του εικονογράφου Σταμάτη Μπονάτσου που φέρνουν το κείμενο πιο κοντά στον αναγνώστη. Αν και είναι φτιαγμένο για παιδιά από 8 ετών και πάνω, διαβάζεται με συγκίνηση και ευχαρίστηση και από μεγάλους.
 

1 σχόλιο:

  1. Πανέμορφο βιβλίο.'Ενα λογοτεχνικό στολίδι που με ωραιότατο τρόπο βοηθά μικρούς και μεγάλους να ζήσουν το μεγαλείο της Αγιάς Σοφιάς,την αρχοντιά και την μεγαλοπρέπεια του Βυζαντίου, να αισθανθούν υπερήφανοι για αυτό το λαμπρό κομμάτι μιας ιστορίας που ακόμη ζει στις καρδιές μας.
    Π.Χατζηγιαννάκη-

    ΑπάντησηΔιαγραφή